Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

L'Ajuntament obri dos punts d'informació i assessorament per a tramitar les ajudes al lloguer

La Regidoria de Benestar Social ha habilitat dos punts d'informació per a les persones destinatàries dels programes d'ajudes al lloguer de la Generalitat Valenciana. Aquestes subvencions, emmarcades en el Pla d'Inclusió Social, volen garantir l'accés a l'habitatge a persones i famílies en situacions vulnerables.

L'Ajuntament de Benicarló comptarà amb dos nous punts d'informació que s'encarregaran d'oferir ajuda i assessorament a totes aquelles persones o famílies que complisquen els requisits per a rebre les ajudes al lloguer d'habitatges del Pla Valencià d'Inclusió Social de la Generalitat Valenciana. Els punts d'informació estaran ubicats al Centre Social La Farola (de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores i dimecres de 17.00 a 19.00 hores) i a l'edifici de la Cambra Agrària (de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores).

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha explicat que «com que la tramitació d'aquestes ajudes és telemàtica, de manera que cal comptar amb un ordinador amb accés a Internet, hem posat en marxa aquests punts d'informació per tal de facilitar la tramitació a totes les persones». «Som conscients que no tothom disposa d'aquests mitjans, ni de la formació bàsica necessària per a fer-ho», ha dit la regidora. Escudero ha remarcat que «tindre un habitatge digne és un dret que han de garantir totes les administracions, i especialment a les famílies més vulnerables on hi ha xiquets i xiquetes».

Les ajudes, que poden arribar a cobrir fins el 50% del cost del lloguer, estan gestionades i tramitades per la Conselleria d'Habitatge, que serà també qui resoldrà la concessió. Tot i que l'Ajuntament no té competència en el procés, «sí que té la responsabilitat d'actuar d'altaveu i ajudar a què el major nombre de persones es puguen beneficiar de les ajudes», ha conclòs la regidora.

Les ajudes es baremaran i resoldran en funció del risc d'exclusió social de la persona o família sol·licitant. Tindran preferència persones afectades per desnonament, víctimes de violència de gènere o terrorisme, discapacitats, o adjudicataris de la renda garantida de ciutadania, entre d'altres situacions personals o familiars.

El preu mensual del lloguer no podrà ser superior a 400 euros i el contracte amb el llogater haurà de tindre una durada mínima d'un any. El termini per a la sol·licitud de les ajudes finalitza el 5 de juny.

Consulteu aquí el cartell amb tota la informació.

Creat per rmelia el 08/05/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/06/2018 10:50 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló