Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Les persones amb diversitat funcional, protagonistes del calendari de maig i juny

L'Àrea de Benestar Social de l'Ajuntament de Benicarló dedica unes completes jornades al col·lectiu de les persones amb diversitat funcional. Amb aquesta i altres iniciatives, com el Pla d'Accessibilitat, Benicarló es confirma com un punt de referència en polítiques inclusives i solidàries.

«L'Ajuntament de Benicarló està fent una aposta clara i compromesa pel reconeixement dels drets de les persones amb diversitat funcional». Així ha concretat Filo Agut, presidenta de l'Organisme Autònom de Centres Socials Especialitzats (OACSE), l'orientació de les polítiques socials que Benicarló dedica al col·lectiu de persones amb diversitat funcional.

En aquest context, l'Àrea de Benestar Social ha programat un seguit d'activitats que inclouen des de teatre a competicions d'esport adaptat, a més de marxes, jornades i campanyes de sensibilització que s'escamparan al llarg del mes de maig i la primera quinzena de juny.

La presentació de les activitats ha comptat amb la presència de la presidenta de l'OACSE, Filo Agut, el director de l'IVASS, Juan Manuel Torres, el president de Cocemfe-Maestrat, Ramón Meseguer, i la representant d'Ateneu (Associació de Dany Cerebral Adquirit) Sara Soro, que han aprofitat a fer una crida per tal que «tots els benicarlandos se sumen als actes programats i es consciencien dels problemes i necessitats del col·lectiu».

Aquestes i altres associacions que treballen amb la diversitat funcional, com Afanias, han participat activament en l'organització i programació de les jornades, que comencen avui mateix, 5 de maig, amb la inauguració al Mucbe de l'exposició «Trencant Barreres», de Cocemfe-Maestrat, i s'estendran fins al 18 de juny. Campanyes de sensibilització sobre la problemàtica quotidiana de la diversitat funcional, xarrades, tallers d'expressió corporal i manualitats i actes populars són només alguns dels ingredients d'aquest intens programa.

Destaquen, el dia 25 de maig, la celebració de les X Jornades d'Esports Adaptats al Pavelló Poliesportiu Municipal i el V Certamen de Ciclisme Adaptat el 18 de juny, que serà vàlid per al Campionat de la Comunitat Valenciana. Ambdós esdeveniments esportius contribuiran a normalitzar i fer visible la pràctica de l'esport entre persones amb diferents graus de diversitat funcional.

La presidenta de l'OACSE ha incidit en què «les persones amb diversitat funcional representen una realitat tan fragmentada i una tradició cultural tan poc integradora que es dificulta el desenvolupament ple de les seues capacitats» i per això «val la pena recórrer el camí i aprofitar les oportunitats i els reptes que afavoreixen la integració».

Agut ha assenyalat també que «la inclusió i la integració són objectius que s'hauran d'anar conquistant, però amb la dedicació i compromís amb què s'ha programat el mes de maig, resulta clar que cada vegada estem més a prop d'aconseguir-ho».

En aquest sentit, la regidora ha assegurat que «el pla d'accessibilitat que porta a terme l'Ajuntament, que enguany ha duplicat el seu pressupost, i l'adaptació de diferents espais urbans, s'emmarquen també en la consecució d'aquests objectius».

Consulteu aquí el programa detallat del mes dedicat a les persones amb diversitat funcional.

Creat per rmelia el 05/05/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/06/2018 10:50 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló