Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

El projecte ‘T'orientem’ atén més de 100 persones i aconsegueix la inserció laboral de 12 usuaris

La Regidoria de Promoció Econòmica continua treballant per impulsar l'ocupació a Benicarló i, a través del programa 'T'orientem', ha aconseguit que 12 persones troben un lloc de treball després d'anys a l'atur. El projecte treballa especialment amb persones majors de 45 anys amb escasses possibilitats d'inserció laboral.

El regidor de Promoció Econòmica, Román Sànchez, ha fet repàs aquest matí als resultats de 'T'orientem', el projecte de l'Ajuntament de Benicarló que té com a objectiu la inserció laboral de les persones aturades de llarga durada. Per a fer-ho realitat, el programa se centra en establir i marcar objectius realistes per a les persones aturades, planificar una estratègia, treballar el seu currículum i preparar una bona entrevista de treball.

En aquest sentit, el regidor ha fet una valoració molt positiva del programa i ha destacat que «els programes en els quals estem treballant se centren sobretot en col·lectius de difícil inserció». Sánchez ha recordat que 'T'orientem' s'està duent a terme a través d'una subvenció de 59.112 euros del Servef i ha remarcat que «l'Ajuntament fa un gran un esforç de gestió de les diferents estratègies d'ocupació».

Les orientadores laborals encarregades de la gestió del dia a dia de 'T'orientem', Sonia Labarga i Merche Edo, han especificat que «són un centenar persones les que han acudit al servei, de les quals 12 ja han aconseguit un contracte de treball». A més, alguns usuaris del servei es troben en processos de selecció en diferents empreses, un fet que incrementarà la xifra d'ocupats a la finalització del projecte el mes de juny. Per sectors, els llocs de treball es distribueixen principalment en l'hostaleria, el comerç i l'administració.

El perfil majoritari dels usuaris (un 76%) són homes i dones majors de 45 anys i amb nivell formatiu baix i només un 5% són menors de 30 anys. El procés de treball amb els usuaris comença amb una entrevista amb el candidat a partir de la qual es traça un itinerari personal i individualitzat, que després es treballa i es perfila en tutories personals i grupals. Les orientadores laborals han remarcat que un dels principals puntals de la iniciativa és «motivar i reactivar a les persones que porten anys a l'atur» i a partir d'aquest impuls personal, «dotar-los de recursos per a la recerca de treball».

Les oficines del servei es troben al carrer de Sant Francesc, 94. Si voleu més informació podeu posar-vos en contacte amb l'Agència d'Ocupació i Desenvolupament Local, als locals de la Cambra Agrària (c. de César Cataldo, 2. Tel. 964 470 050) o a l'adreça electrònica correu.aodl@ajuntamentdebenicarlo.orgCreat per rmelia el 04/05/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/06/2018 10:50 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló