Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló aplaudeix la no reobertura del Castor però reclama el desmantellament definitiu de la plataforma

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, valora positivament la decisió del Ministeri d'Energia, Turisme i Agenda Digital de no reobrir el magatzem de gas Castor però reclama que continuen les investigacions i que s'arribe al desmantellament definitiu de la plataforma.

El ministre d'Energia, Álvaro Nadal, ha telefonat personalment a l'alcaldessa per comunicar-li oficialment la decisió del Ministeri, basada en els informes emesos pel Massachusetts Institute of Technology (MIT), que analitzen l'origen de la sismicitat induïda durant la injecció de gas en el magatzem Castor l'any 2013.

El ministre ha reconegut que «molt probablement va existir una relació directa entre la injecció de gas i els terratrèmols» i li ha assegurat a l'alcaldessa que «la decisió de segellar la plataforma va ser la correcta». Segons Álvaro Nadal, «tots els estudis previs van ser correctes però insuficients» i que «ara per ara, fan falta més estudis abans de determinar el desmantellament definitiu de la plataforma».

Xaro Miralles s'ha mostrat convençuda que «el futur de la plataforma de gas ha de ser el seu desmantellament» i ha valorat la decisió del Ministeri «perquè allò més important sempre és la seguretat de les persones».

Creat per rmelia el 03/05/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/06/2018 10:50 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló