Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló es postula com a capital cultural valenciana

Benicarló ha presentat candidatura per a erigir-se com a capital cultural valenciana amb l'objectiu de refermar el seu paper com a punt de referència cultural de primer nivell. La intensa activitat que batega a la ciutat ha impulsat l'Ajuntament a postular-se per a aquest reconeixement que atorga la Generalitat Valenciana.

El regidor de Cultura, Josep Barberà, ha presentat avui el projecte elaborat per l'Ajuntament per a aconseguir el nomenament de Benicarló com a capital cultural valenciana. Aquesta nova capitalitat és fruit d'una iniciativa de la Conselleria de Cultura i Educació que vol premiar i reconèixer a les ciutats més destacades en els camps de la programació, difusió, i promoció cultural, excloses les capitals provincials.

El projecte cultural de Benicarló, tal com ha subratllat Josep Barberà, «és conseqüència d'una forta aposta per la cultura, de manera que hem aconseguit interconnectar una xarxa molt complexa que integra els espais culturals, museus, patrimoni, activitats i associacions». Aquest complex projecte «conforma un paisatge cultural amb línies que s'entrecreuen, com una xarxa de metro».

Precisament aquesta idea -un plànol de metro- dóna forma al plantejament base del projecte elaborat pel Departament de Cultura i a la representació gràfica del funcionament de la vida cultural de la ciutat amb els quals Benicarló aspira a la capitalitat.

El regidor de Cultura ha explicat «que la ciutat, com la xarxa de metro, compta amb parades i estacions d'enllaç constituïdes pels grans eixos culturals, com el MUCBE. Línies, com són les diferents iniciatives o cicles i el seu desenvolupament en el temps. O parades constituïdes pels múltiples actes organitzats al marge dels cicles». En definitiva -ha conclòs el regidor- «el projecte dóna forma i explica tot allò que es fa a Benicarló en el marc de la vida cultural, a l'hora que dibuixa el teixit que la fa possible».

Barberà ha incidit en què «el nord del País Valencià té moltes mancances perquè ha sigut històricament maltractat en quant a inversions, i ens mereixem una gratificació que compense, d'alguna manera, aquest greuge». El responsable de l'Àrea de Cultura ha subratllat també que la consecució de la capitalitat cultural a la qual aspira Benicarló «aportaria un important valor afegit als sectors turístics i comercials, que també es veurien reforçats».

En aquest sentit, la Regidoria de Cultura ha dissenyat una estratègia que busca integrar la intensa activitat cultural de Benicarló en el Pla Estratègic de Turisme. L'objectiu final, ha explicat Barberà, és «promocionar el turisme cultural i, en aquest sentit, el reconeixement de Benicarló com a capital cultural valenciana seria una gran passa endavant per a aconseguir-ho».

Consulteu aquí el detall del projecte.

Creat per rmelia el 07/04/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/06/2018 10:50 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló