Ajuntament de Benicarló mucbefoto del mucbefoto del mucbe
Ajuntament de Benicarló Centre Cultural Convent de Sant Francesc     e-mail: correu.mucbe@ajuntamentdebenicarlo.org Valencià | Castellano
MUCBE

Programa d'exposicions 2017 (Museu de la Ciutat de Benicarló)

PROGRAMACIÓ MUCBE 2017

ACCÉS A DOCUMENT: PROGRAMACIÓ MUCBE 2017

El Mucbe és un espai cultural inaugurat al 2005, però no és fins aquest any que podrem dir que és un centre complet, quan per fi s'ha pogut recuperar i rehabilitar en tot el seu conjunt.

Des d'aquesta primavera podrem gaudir d'un nou espai, un lloc tant especial com és la Capella del Convent de Sant Francesc. Aquesta inauguració posarà fi a una intervenció de 26 anys de la recuperació patrimonial del conjunt del Convent de Sant Francesc.

Gràcies a la recuperació d'aquest nou espai podrem gaudir de les esplèndides pintures murals que per fi veuen la llum desprès de tants anys cobertes i gràcies a les quals es pot fer un recorregut pels 400 anys d'aquesta construcció.

A més a més, no hem d'oblidar, que a banda de tot aquest treball de recuperació patrimonial, es disposarà d'un nou espai multifuncional on es programaran tot un seguit d'activitats complementàries a les pròpies propostes expositives. Com sempre, es platejarà com un espai integrador, obert a les propostes dels col·lectius i agrupacions de la regió.

A més a més des del punt de vista expositiu seguirem en la política de combinar les mostres de caire local o comarcal, amb d'altres de rellevància nacional, com poden ser les exposicions d'artistes consagrats com Adrià Pina o Antoni Miró.

Des des del punt de vista de ser un espai obert a tothom es seguiran exhibint els Ninots Indultats de les diferents comissions falleres, així com els llibrets de cada falla, o les mostres dels treballs de final de curs de les diferents entitats culturals, centres educatius o tallers d'art.

Gràcies a aquesta combinació, podem afirmar, que desprès de 12 anys de treball, el Mucbe té un alt nivell d'acceptació per part de la ciutadania i el volum de visitants que s'apropen a les seues instal·lacions ronde els 30.000 visitants cada any, una xifra que supera les expectatives que ens havíem marcat en un inici.

Les exposicions es podran visitar tant al Mucbe com a la sala expositiva de l'Edifici Gòtic i seguiran estant formades per mostres permanents, temporals i itinerants. D'aquesta manera, per enguany s'han programat un total de 37 exposicions de diferents temàtiques.

Les diferents propostes han estat escollides amb l'objectiu d'arribar a tot tipus de públics, prestant una especial atenció als més menuts, de tal manera que moltes d'aquestes exposicions aniran acompanyades de visites pels escolars i de tallers didàctics i familiars, que tant bona acollida estan tenint durant aquests anys. Tanmateix, es continuaran realitzant visites guiades i especialment les teatralitzades.

Finalment, assenyalar que des de fa 2 anys hi ha 3 programes complementaris que s'han consolidat i que estan tenint cada any més èxit d'acceptació i participació, aquests són; el cicle de música al mes de juny, l'estiu al Mucbe i el Bocabadats, tots ells pensants per a gaudir en família. A aquests esdeveniments es sumaran les Jornades de recreació històrica que porten per títol "Tornen els Ilercavons" i que l'any passat es van organitzar per primer cop.

Desitgem que aquesta programació siga del vostre grat.

Rebeu una cordial salutació,

Josep Barberà Sorlí

Regidor de Cultura

Gener de 2017

Creat per david el 05/04/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 22/10/2018 15:26 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló