Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

El futur del planeta Terra protagonitza un cicle de conferències a Benicarló

La Regidoria de Medi Ambient, amb la col·laboració d'Ecologistes en Acció, organitza el cicle de conferències 'Eines per a un planeta que respira' amb l'objectiu d'entendre les claus de la crisi ecològica global. Les xarrades, que seran impartides per destacats científics i especialistes en medi ambient, se celebraran entre el 7 d'abril i el 3 de juny a la sala d'actes de Caixa Benicarló.

El regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno, i el representant d' APNAL-Ecologistes en Acció, Quique Luque, han presentat aquest matí el II cicle de conferències sobre canvi climàtic i medi ambient 'Eines per a un planeta que respira' que abordarà, des d'una perspectiva filosòfica i científica, les causes de la crisi ecològica i energètica mundial i les possibles alternatives per a superar-la.

Ximo Bueno ha explicat que «la situació de degradació ecològica del planeta requereix de respostes que van més enllà de les energies netes i se situen en l'àmbit de la responsabilitat social». «Tots hauríem de plantejar-nos quin ús fem de l'aigua, de la terra, o de l'aire», ha dit Bueno. Des d'aquesta perspectiva, el cicle de conferències «vol fomentar la presa de consciència sobre la problemàtica medi ambiental del planeta per a entendre què passa i per què», ha conclòs el regidor.

El cicle començarà divendres 7 d'abril amb la conferència «La memòria de les llavors», a càrrec d'Héctor Molina, agricultor i director del projecte de recuperació de llavors autòctones «el3ments». La segona de les conferències, programada per a l'11 de maig, porta per títol «El paisatge, el gran oblidat», i serà impartida pel geòleg i formador ambiental J. Vicent Cardona.

«La política de l'aigua: per què costa tant canviar-la», és el títol de la tercera conferència del cicle, que dictarà Carles Ibáñez, biòleg i director de del Programa d'Ecosistemes Aquàtics d'Irta. El programa el tancarà el representant de la Plataforma No a la Contaminació de Castelló, Toni Albert, que parlarà de «L'estat de l'atmosfera, contaminants i canvi climàtic».

El representant d'APNAL- Ecologistes en Acció, Quique Luque, ha assenyalat que 'Eines per a un planeta que respira', a més d'informar sobre els problemes i oferir solucions, vol aconseguir «que la gent perda la por a requerir informació a empreses i institucions i a protestar davant les agressions que pateix l'ecosistema del planeta».

Consulteu aquí el detall de la primera conferència.

Creat per rmelia el 03/04/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/06/2018 10:50 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló