Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Més caixes niu per a lluitar contra el mosquit tigre

La Regidoria de Medi Ambient, en col·laboració amb APNAL-Ecologistes en Acció, ha habilitat 10 nous espais per a la nidificació dels falciots a la plaça dels Telers. La supervivència d'aquestes aus és vital per a la lluita contra plagues com la del mosquit tigre i altres insectes.

Des desembre de 2015, la Regidoria de Medi Ambient i l'associació ecologista APNAL-Ecologistes en Acció, treballen per donar solució a la nidificació de diferents colònies de falciots a Benicarló que, degut a obres i enderrocaments, s'havia posat en perill. En concret, ha estat a la plaça dels Telers que s'han instal·lat 10 nius artificials que se sumen als 16 que es van col·locar l'any passat i que serviran perquè les aus, de tornada del continent africà, puguen nidificar en l'espai on ho han fet sempre, atés que són ocells molt fidels al lloc de nidificació.

Vuit dels nius han sigut fabricats a base de palets de fusta i suro recobert d'una pintura blanca no tòxica i aïllant tèrmic, i altres dos de fusta. L'interés en què els falciots nidifiquen a Benicarló se centra bàsicament en el fet que aquests ocells són un element imprescindible en la lluita biològica contra plagues com les del mosquit tigre. «Si aconseguim que els falciots es troben a gust en les noves cases tenim assegurats uns depredadors naturals del mosquit tigre», ha recalcat el regidor de Medi Ambient, Ximo Bueno. «Hem d'aprofitar tots els instruments que ens dóna la naturalesa per a lluitar contra les plagues d'insectes, a més dels tractaments químics convencionals».

Bueno ha recordat també que «la responsabilitat dels humans és fonamental per a evitar les plagues» i, en aquest sentit, ha fet una crida «a evitar aigües estancades i netejar recipients al cementiri o els jardins», ja que són llocs idonis per a la cria de les larves del mosquit.

Per la seua banda, Quique Luque, en representació d'APNAL-Ecologistes en Acció, ha assenyalat que «dels 16 nius instal·lats a la plaça l'any passat, 14 han estat ocupats, percentatge que es pot considerar tot un èxit i que demostra que l'estratègia de nidificació està donant uns excel·lents resultats».

Benicarló és un dels municipis pioners en la protecció i l'habilitació de nius per als falciots, unes aus que consumeixen, cadascuna, fins a 55 quilos d'insectes en l'any.

Creat per rmelia el 29/03/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 25/05/2018 14:12 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló