Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benicarló organitza les II Jornades de Memòria Històrica

Aquest dimecres 29 de març començaran les II Jornades de Memòria Històrica que organitza la Regidoria de Cultura. El cicle comptarà amb presentacions de llibres, una exposició de fotografies i la projecció de la pel·lícula 'Pa negre'.

La presentació del llibre 'Un país en gris i negre: memòria històrica i repressió franquista a Castelló', de Juan Luis Porcar, donarà inici a les Jornades de Memòria Històrica que, per segon any consecutiu, organitza la Regidoria de Cultura amb l'objectiu de reflexionar sobre la necessitat de dignificar la memòria dels represaliats.

El llibre relata el règim de terror i violència que va imposar el franquisme una vegada finalitzada la guerra civil i analitza com es va organitzar la maquinària repressiva del règim en la província de Castelló. A més, proporciona una investigació quantitativa i una relació actualitzada de les víctimes mortals, com a resposta a les necessitats d'informació i localització per part dels familiars. La presentació tindrà lloc aquest dimecres 29 de març a les 19.00 hores a la Biblioteca Manel Garcia Grau i comptarà amb la presència de l'autor.

Dimecres 5 d'abril tindrà lloc, també a la Biblioteca, la presentació del llibre 'Manual bàsic d'exhumacions', a càrrec dels seus autors, Santiago Carcas i Ángela Piñeiro, i l'endemà dijous s'inaugurarà al Mucbe l'exposició de la Fundació Caixa Vinaròs 'Michele Francone, enginyer, músic i fotògraf a la guerra civil espanyola', on es podran contemplar part de les 2.500 fotografies que el sostinent Michele Francone va fer durant la seua participació en la guerra com a voluntari de la divisió Littorio, des de setembre de 1937 fins a junt de 1939.

Per al 19 d'abril s'ha programat la presentació del llibre 'Orígens i formació de l'Institut Elemental de Benicarló', a càrrec del seu autor, Francisco Mezquita, on es posa de relleu la creació i l'obra de l'Institut Elemental de Benicarló durant la segona república a través d'alumnes i professors. Finalment, el 26 d'abril es presentarà el llibre 'Les cartes de la calaixera', a càrrec del seu autor, Eduardo Corbatón, net d'un senienc afusellat i soterrat al cementeri de Castelló.

Les II Jornades de Memòria Històrica es tancaran el 28 d'abril amb la projecció de la pel·lícula 'Pa negre' (2010), dirigida per Agustí Villaronga, que s'endinsa en la guerra civil a través d'un discurs no polític sinó emocional. La pel·lícula va guanyar nou Premis Goya i va ser la candidata de l'Acadèmia Espanyola de Cinema als Oscars de 2011.

Consulteu aquí el detall de la programació.

Creat per rmelia el 27/03/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/06/2018 10:50 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló