Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

La Volta a Peu de la Dona reivindica l'esport en femení

La quarta edició de la Volta a Peu de la Dona, que tindrà lloc diumenge 26 de març, reclama la igualtat real en la pràctica esportiva i la plena normalització de l'esport femení. La caminada tindrà cinc quilòmetres de recorregut i s'engloba en les activitats programades per l'Ajuntament al voltant del Dia Internacional de la Dona.

En ple segle XXI, i a pesar dels avenços en favor de la igualtat aconseguits al llarg del segle passat, la pràctica de l'esport femení continua tenint una percepció estereotipada i associada a l'estètica o al manteniment del cos, mentre que els homes el practiquen com a competició, espectacle o rol de prestigi social. Trencar aquests prejudicis i barreres entre l'esport masculí i femení és el plantejament de fons de la IV Volta a Peu de la Dona que tindrà lloc el 26 de març pels carrers de Benicarló i que tancarà la programació de l'Ajuntament al voltant del Dia Internacional de la Dona.

El regidor d'Esports, Carlos Flos, i la regidora de Benestar Social, Marta Escudero, han presentat el recorregut de la prova, que discorrerà al llarg de cinc quilòmetres i estarà oberta a la participació d'homes i dones. Els participants podran recórrer el circuit caminant o corrent, en qualsevol modalitat: amb parella, amb amigues, amb fills, sense necessitat de companyia, pel pur plaer de caminar, o també disputar-la competitivament, ja que s'emmarca en el Circuit de Curses Populars i és puntuable tant per a homes com per a dones. Carlos Flos ha avançat que l'actual ritme d'inscripcions «apunta a una molt alta participació» i ha recordat que el termini per a apuntar-se finalitza dimecres 22 de març i que «no serà possible inscriure's el mateix dia de la prova».

La marxa sortirà des de la plaça de la Constitució per a enfilar després l'avinguda de Iecla, Crist de la Mar i la façana marítima de la ciutat fins a arribar a la rotonda de l'avinguda Papa Luna. Des d'ací, elsparticipants es dirigiran a la Partida Solaes, passeig de Manuel Azaña i la zona portuària. La rambla de Cervera, l'avinguda de Catalunya i el carrer de Pius XII configuren l'últim tram del circuit, que finalitzarà a la plaça de la Constitució.

La Volta a Peu està impregnada d'un eminent caràcter lúdic, però també reivindicatiu. La regidora de Benestar Social ha compromès el treball de l'Ajuntament per a «procurar una redistribució equitativa dels recursos i programar les actuacions esportives municipals en funció d'un equilibri participatiu d'homes i dones». Escudero ha reclamat també «una major visibilitat de l'esport femení als mitjans de comunicació» i «major representació femenina en els òrgans de direcció de les federacions i clubs esportius». A més, ha recordat que «moltes dones no s'inicien en l'esport perquè no tenen temps de fer-ho, ja que totes les càrregues domèstiques i familiars recauen sobre elles». La marxa vol posar de manifest la necessitat de trencar les barreres que separen encara l'esport masculí del femení.

Les inscripcions per a participar en la IV Volta a Peu de la Dona es poden formalitzar a la Piscina Municipal, al CIAJ (C/ de Sant Francesc 94), a Decathlon Vinaròs o al web www.hj-crono.es. Les inscripcions es tancaran dimecres dia 22. Les samarretes i els dorsals es podran recollir el dissabte previ a la prova, al llarg de matí i tarde, a la Cambra Agrària.

Creat per rmelia el 09/03/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 21/06/2018 14:10 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló