Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Benestar Social engega una intensa campanya per la igualtat de gènere al voltant del Dia de la Dona

Amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la Regidoria de Benestar Social ha programat un seguit d'activitats que començaran el dia 6 i culminaran el 26 de març. L'objectiu de la campanya és fomentar estratègies d'igualtat de gènere i conscienciar la societat sobre les lluites pels drets i llibertats de les dones.

La regidora de Benestar Social, Marta Escudero, ha presentat aquest matí el programa d'activitats que s'han organitzant al voltant del Dia Internacional de la Dona, que se celebra el 8 de març. La programació s'emmarca en una estratègia que vol anar més enllà de la commemoració d'una data i del reconeixement i l'homenatge a les dones lluitadores que al llarg de la història han treballat per aconseguir els mateixos drets i llibertats que els homes.

La regidora ha assenyalat que «gràcies al llegat de les dones valentes i lluitadores que ens han precedit, la igualtat de drets entre dones i homes ha avançat molt, però es tracta d'un llegat incomplet». «Per desgràcia la igualtat de gènere no està assolida», ha dit.

Escudero ha fet una crida a la societat per tal que els xiquets i xiquetes cresquen en els valors «de la igualtat, de la corresponsabilitat real entre homes i dones dins de l'àmbit familiar i el lideratge compartit en el món laboral».

La regidora ha reivindicat «la igualdat salarial, una cultura igualitària i unes relacions sentimentals basades en el respecte». Marta Escudero s'ha referit també a la lacra social de la violència masclista i ha reclamat «una masculinitat vinculada a l'empatia i no al domini i l'agressivitat». Totes aquestes idees marquen diferents objectius i «apunten a situacions que han de resoldre's en la vida quotidiana», i per això «cal seguir celebrant el dia de la dona i escampar la lluita que planteja a la resta de l'any «per a fer realitat la igualtat real entre dones i homes», ha conclòs la regidora.

Activitats per la igualtat i contra el sexisme a la societat

Amb aquests plantejaments, la Regidoria de Benestar Social ha programat un seguit d'activitats que començaran el 6 de març amb l'exposició literària «Violència de Gènere» a la Biblioteca Manel Garcia Grau, i continuaran al dia següent amb una conferència sobre «dona, publicitat i mitjans de comunicació» a l'Edifici Gòtic. La conferència s'emmarca en la reivindicació d'un model de publicitat que respecte per igual a homes i dones.

En aquest sentit, Marta Escudero ha anunciat que l'Ajuntament, com a entitat que emet i difon publicitat, «revisarà les seues estratègies de comunicació a fons per a construir un àmbit publicitari respectuós, igualitari i no sexista».

El actes prosseguiran dimecres 8, Dia Internacional de la Dona, quan tindrà lloc la lectura del manifest institucional i la representació de l'obra teatral «Mirta en espera», escrita, dirigida i interpretada per Ángela Palacios, a l'Auditori Pedro Mercader. I dissabte dia 11, ja en portes dels dies grans de les Falles, arrancarà la campanya «Reinicia't», que es planteja com a objectiu la prevenció de conductes d'assetjament sexual durant les Falles.

El dia 20 de març, s'inaugurarà l'exposició «Imatges per pensar», al voltant de la dona com a icona als mitjans de comunicació. Les activitats continuaran el divendres 24 amb una taula rodona que sota el títol «Desmuntant els rols de gènere», tindrà lloc al saló de conferències de Caixa Benicarló, i finalitzaran diumenge 26 de març amb la IV edició de la Volta a Peu de la Dona, oberta també a la participació masculina.

En el disseny de la programació al voltant del Dia Internacional de la dona han participat diferents àrees de l'Ajuntament i altres institucions com els IES Joan Coromines i Ramón Cid o les comissions falleres. La regidora de Benestar Social ha subratllat que «amb la participació d'aquestes entitats, les campanyes per la igualtat i contra l'assetjament troben un altaveu per a aconseguir un impacte molt més potent».

Consulteu aquí el detall de tota la programació

Creat per rmelia el 01/03/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 25/05/2018 14:12 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló