Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

El Camp de Futbol Municipal portarà el nom de ‘Pichi’ Alonso

El Ple de l'Ajuntament de Benicarló ha aprovat, amb el vot favorable i unànime de tots els grups polítics, la nova denominació oficial del Camp de Futbol Municipal. Àngel 'Pichi' Alonso, futbolista, entrenador i reconegut pedagog esportiu benicarlando donarà nom a aquestes instal·lacions esportives.

Era un clam popular que venia d'antic. 'Pichi' Alonso, l'esportista benicarlando de major rellevància nacional i internacional, donarà nom de manera oficial al Camp de Futbol Municipal. El Ple ordinari del mes de febrer ha aprovat per unanimitat la proposta de la Regidoria d'Esports, que havia sigut impulsada pel Club Esportiu Benicarló i el Benicarló Futbol Base.

El regidor d'esports, Carlos Flos, ha subratllat que «el reconeixement a 'Pichi' Alonso era una demanda històrica de la societat, del món esportiu i de la família del futbol de Benicarló que ara es veu per fi satisfeta».

Àngel Alonso Herrera, 'Pichi', es va formar a les files del Club Esportiu Benicarló. La seua qualitat com a jugador el va portar a la primera divisió, on va jugar 165 partits i va marcar més de cent gols.

Alonso ha protagonitzat moments èpics de la història del futbol. La retina dels aficionats conserva encara la memorable actuació amb el FC Barcelona en les semifinals de la Copa d'Europa de 1986, on va protagonitzar l'espectacular remuntada del seu equip encaixant-li tres gols a un potent Gotteborg que es va veure desbordat per les habilitats del jugador benicarlando.

Les qualitats futbolístiques de 'Pichi' Alonso ja les havia certificat molts anys abans Ladislao Kubala, que el va convocar a 1978 a la selecció espanyola quan el benicarlando militava encara a la segona divisió. Dos anys després, es va convertir en un dels jugadors habituals a les concentracions de la selecció. Al llarg de la seua trajectòria esportiva, Alonso va formar part de la plantilla del Benicarló, el Castelló, Saragossa, Barcelona i Espanyol. Una vegada retirat dels terrenys de joc, es va distingir com un dels comentaristes esportius més encertats i objectius a importants mitjans de comunicació, com TV3 o Canal Plus. Paral·lelament, va destacar també com a pedagog de l'esport, terreny en el qual va dirigir i dirigeix nombrosos campus i seminaris.

El regidor d'esports, encarregat de defensar la proposta al Ple de l'Ajuntament, ha destacat «el benicarlandisme del qual sempre ha fet gala Àngel Alonso». Flos ha conclòs que «'Pichi' sempre ha portat Benicarló al seu cor i allà on ha anat tothom ha sabut quin era el seu poble. Sempre deixava molt alt el nom de Benicarló».

La proposta de la nova denominació oficial del Camp Municipal de Futbol ha sigut acollida amb forts i llargs aplaudiments per tots els regidors i el públic que ha assistit a la sessió.

Creat per rmelia el 24/02/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 20/06/2018 13:11 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló