Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

La Generalitat construirà una rotonda a l'encreuament entre l'antiga N-340 i la CV-135

La Direcció General d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat ha encarregat el projecte de construcció d'una rotonda que regularà el trànsit en l'encreuament entre l'antiga N340 i la CV-135 (Benicarló-Càlig). Paral·lelament, l'Ajuntament reclamarà a la Demarcació de Carreteres de l'Estat la pavimentació de l'antiga nacional i la construcció de quatre rotondes més.

La reunió que l'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, va mantindre ahir amb el director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha suposat un pas endavant en les reivindicacions de l'Ajuntament en matèria d'infraestructures. La principal novetat és l'anunci de la Direcció General d'Obres Públiques que construirà una rotonda en l'encreuament entre l'antiga N-340 i la CV-135, una notícia que l'alcaldessa ha rebut amb satisfacció «perquè millorarà notablement la circulació en aquell tram».

Sobre la il·luminació del tram de la CV-135 que transcorre entre el pont del ferrocarril i l'enllaç amb la variant de la N-340, l'alcaldessa ha confirmat que «simplement hem de demanar les faroles a la direcció territorial i instal·lar-les». «D'aquesta manera -ha afegit- donarem solució a una reivindicació dels veïns de la zona i també millorarà la mobilitat de totes les persones que es desplacen diàriament al polígon industrial».

Pel que fa a l'estat actual de l'antiga N-340, l'alcaldessa ha anunciat que «l'Ajuntament elaborarà un avantprojecte on exposarem les actuacions urgents que s'han d'executar. D'una banda, la pavimentació de la carretera, i de l'altra, la construcció de quatre rotondes que donen serveis als diferents accessos: carrer de Vinaròs, Cementeri Municipal, passeig de Febrer Soriano i Ratlla del Terme».

Paral·lelament, l'avantprojecte també inclourà un esbós del futur bulevard que ha d'unir Benicarló i Vinaròs. «En aquest sentit -ha explicat l'alcaldessa-, demanarem que el tram interurbà (des de la rambla de Cervera fins al barranc d'Aiguadoliva) esdevinga una via més estreta, amb menys circulació i que permeta carrils per a bicicletes i per a vianants».

La Direcció General d'Ordenació del Territori pren nota de les al·legacions al Pativel

L'alcaldessa va aprofitar el viatge a València per reunir-se també amb el director general d'Ordenació del Territori, Lluís Ferrando, amb l'objectiu d'exposar les al·legacions que l'Ajuntament ha fet al Pativel (Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda del Litoral). «Per les dimensions del territori que tenim afectat pel Pativel -ha explicat Xaro Miralles-, hem cregut convenient presentar directament al director general i als tècnics els arguments que avalen les nostres al·legacions».

«El director general -ha continuat- va prendre nota de tot i s'ha compromés a estudiar totes les al·legacions. A més, ens va traslladar que anaven en el sentit del que la Conselleria estava disposada a acceptar i que veia amb bons ulls el fet de poder requalificar les naus industrials per a sector terciari i poder incloure infraestructures turístiques en els primers 500 metres d'afecció del Pla.

La Direcció General també es va mostrar favorable a acceptar el canvi de qualificació del tram urbà de la platja de la Mar Xica com a platja urbana (i no natural).

Creat per rmelia el 24/02/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 25/05/2018 14:12 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló