Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

La imatge de sant Gregori es pot visitar temporalment al Mucbe

Amb motiu de les obres de millora que s'estan duent a terme a l'ermita de sant Gregori, la Regidoria de Cultura ha decidit traslladar la imatge del sant al Mucbe. Una vegada finalitzats els treballs i adjudicat el servei del bar, la talla tornarà al seu lloc habitual a l'interior de l'ermita.

Aquesta setmana s'han traslladat al Mucbe les imatges de sant Gregori i de la resta de sants que habitualment es troben a l'ermita. La Regidoria de Cultura, amb motiu de les obres que s'estan duent a terme a l'ermita, ha decidit ubicar temporalment les talles al centre cultural per tal que tots els benicarlandos i benicarlandes puguen visitar-les. En declaracions del regidor de Cultura, Josep Barberà, «aquesta serà una bona oportunitat per poder veure de ben prop una talla com la de sant Gregori, que els benicarlandos es puguen apropar al seu museu i gaudir d'una part important del nostre patrimoni històricocultural de gran valor».

La imatge del sant, conegut per la seua protecció contra les plagues agrícoles, va ser restaurada i exhibida en l'exposició de la Fundació de la Llum de les Imatges l'any 2014. Tot i que encara hi ha dubtes respecte de la datació exacta de la imatge, es tracta d'una talla de fusta policromada d'estil gòtic tardà. Amb una alçada d'1,10 metres, completen l'escultura els hàbits pontificis, un llibre, mirra i un bàcul modern. Juntament amb sant Gregori, també s'han traslladat les imatges de Sant Josep de Natzaret i Sant Joan Baptista.

Una vegada acabes les obres i adjudicat el servei del bar, la imatge tornarà a l'altar de l'ermita.

Creat per rmelia el 22/02/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 20/06/2018 13:11 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló