Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Un ampli dispositiu de seguretat es coordinarà per a garantir unes Falles sense incidents

La Junta Local de Seguretat s'ha reunit avui amb l'objectiu de perfilar l'estratègia de coordinació policial de les Falles 2017, en la qual participaran Guàrdia Civil, Policia Local, Policia Autonòmica i Protecció Civil. La reunió ha servit també per a analitzar les estadístiques de delinqüència de 2016, que ratifiquen un important descens del 12% respecte de l'any anterior.

L'alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el subdelegat del Govern a Castelló, David Barelles, han presidit la Junta Local de Seguretat que ha tingut lloc avui a Benicarló i que ha servit per a definir les diferents estratègies de seguretat que es coordinaran amb motiu de la celebració de les Falles 2017. La reunió també ha comptat amb la presència del regidor de Seguretat, Ximo Bueno, el comandant de la Guàrdia Civil, Vicente Fas, el capità de la Guàrdia Civil Javier Ayuso i el cap de la Policia Local, Agustín Parra.

L'alcaldessa ha subratllat que «la coordinació de la Guàrdia Civil, que aportarà 415 serveis, i la Policia Autonòmica, permetrà que la Policia Local dedique els seus esforços al control del trànsit, els talls i apertures de les vies urbanes, i a garantir que els nombrosos actes de carrer programats a les falles discorren amb total normalitat».

Miralles ha anunciat també que enguany «es reforçaran els controls sobre la venda d'alcohol a menors i es vigilarà especialment el subministrament de begudes alcohòliques en llocs no autoritzats per a dispensar-les a partir de les 22.00 h». En aquest context d'actuació policial, una patrulla es desplaçarà als llocs habituals de botellón per tal d'evitar i controlar aquesta pràctica de consum juvenil.

La instal·lació dels casals fallers tindrà lloc a partir del dia 7, data en la qual començaran a tallar-se carrers al trànsit rodat. La plantà dels monuments arrancarà els dies 10 i 11, mentre que els casals s'obriran a tot el públic del 15 al 19. Les mascletades, sempre multitudinàries, se celebraran els dies 17, 18 i 19.

Important descens dels delictes

La reunió de la Junta Local de Seguretat ha servit també per a posar sobre la taula les estadístiques de delinqüència de 2016, que demostren un important descens en relació a les xifres de delinqüència de l'any anterior. El subdelegat de Govern a Castelló, David Barelles, ha destacat que «el descens de la criminalitat el 2016 és d'un 12% respecte de 2015». Barelles ha dit que «són dades magnífiques que demostren la bona sintonia i coordinació entre els diferents cosos policials».

Els delictes al camp, «als quals la nostra comarca és especialment sensible», ha explicat el subdelegat del Govern, «suposen només un 0,5 per cent del total, amb només set denuncies durant l'any 2016». En aquest sentit, cal recordar que en anys anteriors s'havien registrat xifres de delinqüència que sumaven un 17% del total de delictes registrats.

Barelles ha conclòs que «les estadístiques de Benicarló milloren sensiblement les de la província de Castelló, la Comunitat Valenciana, i el conjunt estatal». El subdelegat ha felicitat els cosos de seguretat locals «per la bona tasca que estan realitzant».

Creat per rmelia el 21/02/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 26/04/2018 15:52 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló