Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol

Nou impuls a la participació ciutadana: engeguen les votacions als pressupostos participatius

Tots els Benicarlandos majors de 16 anys podran votar les propostes presentades als pressupostos participatius. Les votacions s'estan portant a terme per via telemàtica des d'avui mateix, dia 7, i fins el dia 9. Els ciutadans que ho desitgen podran votar presencialment el dia 15 a les dependències de l'Ajuntament.

Els pressupostos participatius de Benicarló, entren en la fase de votacions. Després d'una selecció prèvia de les propostes presentades per diferents col·lectius locals i ciutadans particulars, avui mateix s'ha obert el termini de votacions que determinaran quines d'estes propostes seran incorporades als pressupostos municipals. L'ajuntament destinarà 100.000 Euros a concretar-les al llarg del present exercici pressupostari.

La regidora de participació ciutadana, Susana Perez, ha explicat que en estes votacions «els Benicarlandos podran prioritzar unes propostes sobre altres, ordenant-les de més a menys important d'acord al seu criteri. No es tracta d'eliminar cap alternativa de les que s'han presentat, sinó d'ordenar-les d'acord a les preferències del votant». Pérez ha garantit la neteja del procés de votacions i ha assegurat «que s'han habilitat sistemes per a evitar agents negatius que puguen interferir en el correcte funcionament de les ferramentes de votació o falsejar el resultat final».

Posteriorment, els resultats de l'escrutini es derivaran a la Comissió de Seguiment, on els seus membres portaran a terme una nova votació de priorització que tindrà en compte el veredicte ciutadà.

Les votacions serviran per a captar quins són els interessos dels Benicarlandos, i incorporar-los a la gestió municipal. En este context de situació, el Regidor d'Hisenda, Carlos Flos, ha dit que «la participació és un procés de vinculació a les tasques de gestió pública, però també un mecanisme d'informació vital per a captar que és allò que demanden els ciutadans i quines són les seves expectatives». Ambdós regidors han coincidit a assenyalar que l'objectiu final del procés, que forma part de l'estratègia «Benicarló Participa» és «aconseguir que la ciutadania s'empodere, que veja que te capacitat i recursos per a fer arribar la veu del carrer a la gestió de l'Ajuntament.»

La fase de votacions telemàtiques, per a les que calia inscripció prèvia, ha engegat avui mateix i s'estendrà fins el dijous dia 9. Els ciutadans disposaran també de l'alternativa de votar presencialment a les dependències de l'Ajuntament el pròxim dimecres dia 15 en horari de 11 a 14h, i de 17 a 20h. Els Benicarlandos que opten per esta opció podran examinar les propostes els dies previs en el propi Ajuntament. Per a votar, caldrà presentar el DNI o el carnet de conduir. Tota la informació necessària sobre el procés participatiu es pot consultar a www.benicarloparticipa.es i a la pàgina web de l'Ajuntament de Benicarló.


Creat per joan el 13/02/2017
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 23/04/2018 13:32 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló