Quadern de bitàcora

Mig milió de fulles servides per la web municipal

06/06/2003

Mig milió de fulles servides per la web municipal

La web de l'Ajuntament de Benicarló ha servit ja més de 500000 pàgines d'informació des de la seua posada en funcionament.

La web http://www.ajuntamentdebenicarlo.org, en funcionament des d'octubre del 2000, i presentada en societat al maig del 2001, va arribar fa uns dies a les 500.000 pàgines d'informació subministrada a internautes de tot el món.

Tenint en compte que el passat 31 de juliol del 2002 es van assolir les 200.000 fulles, veiem com l'evolució és francament positiva, ja que en 10 mesos s'han efectuat més de 300.000 consultes, mentre que aconseguir les 200.000 va suposar quasi 2 anys des de la publicació de la web.

Aquestes xifres reafirmen la consolidació de www.ajuntamentdebenicarlo.org com a referent informatiu sobre la ciutat de Benicarló i les diverses activitats organitzades pels departaments municipals implicats en la difusió per Internet dels seus serveis.

L'increment del reconeixement de la marca "www.ajuntamentdebenicarlo.org " pel públic en general s'ha vist afavorit per la seua inclusió en el material imprés que distribueix l'Ajuntament de Benicarló (fullets, cartelleria, documentació oficial, guies turístiques...), així com per l'esforç realitzat per l'Equip de Desenvolupament de la web municipal en el seu redisseny i modernització, presentat el passat 24 de març del 2003.

La quantitat i qualitat dels seus continguts, publicats en valencià i castellà, així com el seu disseny fàcilment interpretable, el fet d'oferir una guia turística en 9 idiomes, una completa guia comercial de la ciutat, i altres seccions, fins a un total de 51, ja la van fer mereixedora del Premi Tabarca 2002 a la millor web institucional de la Comunitat Valenciana.

Cal destacar que la web municipal ha sigut íntegrament realitzada utilitzant potents ferramentes de programari lliure (Apatxe, PostgreSQL, GIMP, PHP, Linux...), eliminant els costos d'adquisició de llicències i minimitzant les despeses de manteniment del projecte.

Entre les últimes novetats incorporades a la web des de la presentació del seu redisseny, destaca la inclusió d'una selecció de les notícies municipals en la pròpia portada de la web, a més de noves seccions com l'innovador seguiment de les eleccions del 25 de maig a través de la web municipal, o la secció especial dedicada a la Desfilada de Moda 2003.

L'Equip de Desenvolupament de la web municipal agraeix a tots els visitants i usuaris la confiança dipositada en aquest servei, així com l'esforç dels departaments municipals implicats en el projecte.