Quadern de bitàcora

La web municipal arriba a les 200.000 fulles servides

31/07/2002

La web municipal arriba a les 200.000 fulles servides

La web municipal http://www.ajuntamentdebenicarlo.org supera les 200.000 pàgines servides.

Des de la seua posada en funcionament a finals de 2000, encara que la seua presentació en societat va tindre lloc el 2 de maig del 2001, la web de l'Ajuntament de Benicarló ha servit més de 200.000 pàgines d'informació als internautes de tot el món.

La web municipal es caracteritza per la quantitat d'informació sobre la ciutat i l'activitat municipal que ofereix de manera actualitzada, clara i ràpida, destacant entre les més visitades la guia turística en 9 idiomes (francés, anglés, alemany, holandés, italià, galego, èuscar, valencià i castellà), una completa guia comercial amb "aparadors virtuals" dels comerços de Benicarló, el plànol de la ciutat o una completa selecció amb més de 2000 enllaços d'interés.

La web municipal està oberta a la participació ciutadana arreplegant els seus suggeriments o possibilitant la subscripció a "El Pregoner", servei d'informació per e-mail; a més, les associacions i entitats cíviques de Benicarló, tenen la possibilitat de donar a conèixer la seua història, composició i activitats des de www.ajuntamentdebenicarlo.org .

A nivell tècnic, destacar que aquesta web, guanyadora del Premi Tabarca 2002 a la millor web d'institucions de la Comunitat Valenciana, ha sigut confeccionada per l'Equip de Desenvolupament de la web municipal utilitzant software lliure, totalment gratuït.

La web www.ajuntamentdebenicarlo.org, on els diferents departaments municipals publiquen la informació de les seues activitats, pot consultar-se sense problemes per usuaris amb qualsevol tipus de connexió a Internet, des del simple mòdem a les connexions per banda ampla, i des de tots els sistemes operatius i navegadors del mercat.

La magnitud de la informació subministrada per www.ajuntamentdebenicarlo.org és tal que, en cas d'imprimir les dades en paper, els fulls de paper a-4 amb les dades subministrades tindrien una longitud de 58 quilòmetres.

Com a curiositat, veiem com, posats un al costat d'un altre, obtindríem una superfície de 12.474 m2 de paper, suficient per a cobrir una superfície equivalent a 2 camps de futbol, o, prenent un referent a nivell local, la cèntrica plaça de la Constitució de Benicarló.