Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
DOCUMENTS COMERCIALS

L'albarà

FORMAT

És lliure, determinat per la quantitat d'informació que s'hi ha d'incorporar i pels requisits legals de cada context econòmic.

Plantilla albarà.ott.

DEFINICIÓ

L'albarà és un document, normalment fet en tres còpies, pel qual s'acredita que el client ha rebut una mercaderia o un servei i hi dóna conformitat. L'albarà conté pràcticament les mateixes dades que la factura, però sense la consignació imprescindible d'un número d'ordre correlatiu i sovint sense els preus.

ESTRUCTURA

1. Capçalera

En aquest apartat s'identifica la persona o l'empresa que escriu la carta. Hi poden aparèixer les dades completes (nom, càrrec, adreça i localitat) o bé només el nom i l'adreça. També hi pot aparèixer el logotip de l'empresa, en el cas de tindre'n.

2. Número d'albarà i data

En el cas dels albarans no és imprescindible determinar un ordre correlatiu d'albarans. La datació, en canvi, sí que és important ja que pot ser determinant en el lliurament d'una mercaderia.

3. Identificació del client

La indicació de les dades del destinatari pot ser completa: nom i cognoms/raó social, adreça, codi postal i població. Si no és així, es pot assenyalar només el nom i cognoms/raó social i la població. També es pot incloure en aquest apartat el codi del client, si en té.

4. Cos

En aquest apartat cal fer constar les dades de l'operació que es duu a terme i hi poden constar, segons les necessitats, dades com: el codi o la referència del producte/servei, les unitats o la descripció del producte/servei.

5. Confirmació de la recepció

Espai reservat per a la signatura del client, ja que l'albarà fa la funció de justificant de recepció de la mercaderia.

FRASEOLOGIA

  • Contra reemborsament, contra reembors i contra reembossament

  • Creditor/a

  • IVA inclòs

  • Líquid, liquiditat, liquidar, liquidable, liquidació, liquidador/a

  • Pagament immediat

  • Préstec

  • Quantitat neta

  • TAE inclosa

MODEL EMPLENAT

Ací teniu un model d'albarà.

PLANTILLA

Ací teniu una plantilla de text d'albarà que incorpora l'estructura que hem descrit abans. Aquesta plantilla està preparada per ser utilitzada amb el processador de textos d'OpenOffice.org. Si teniu dubtes a l'hora d'utilitzar-la, consulteu el document d'ajuda d'ús de les plantilles.

Document Idioma Format Longitud Actualitzat Autor

Models emplenats: albarà.pdf

Model d'albarà.

v pdf 231,7 KB 13/02/2012

anna

Creat per anna el 14/02/2012
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/02/2019 15:39 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló