AvivaJoc, Festa del Joc i del Joguet en Valencià

El joc permet als xiquets i xiquetes relacionar-se i conéixer tot allò que els envolta. I, en el joc, la llengua juga un paper importantíssim, en ser el vehicle que ens porta a conèixer el medi social on vivim, alhora que el transmissor d'una sèrie de valors i coneixements d'un alt valor social.

Per això, des d'Aviva, l'Agència de Promoció del Valencià de l'Ajuntament de Benicarló, pensem que és molt important l'existència de jocs en valencià, que transmeten i facen perviure la nostra cultura, les nostres tradicions, els nostres costums, la nostra geografia, etc.

Així doncs, Aviva Benicarló crea AvivaJoc, Festa del Joc i del Joguet en Valencià, una jornada on els més menuts podran divertir-se i els pares podran conéixer diversos productes lúdics que incorporen el valencià i maneres de divertir-se amb els seus fills, amb el valencià com a llengua vehicular. A més, volem mostrar als pares i educadors alguns dels jocs i joguets en valencià que existeixen al mercat i les empreses que els fabriquen i hem elaborat un catàleg de jocs i joguets.

Però, sobretot, des d'Aviva Benicarló volem reivindicar la importància del joc en el desenvolupament intel·lectual i emocional dels infants. Per això, us demanem que:

  • Jugueu amb els xiquets i xiquetes als jocs que recordeu de quan vosaltres éreu menuts. Ensenyeu-los les cançonetes que cantàveu, les normes dels jocs, la manera com jugàveu... No deixeu que es perda el nostre patrimoni.

  • Conteu històries en valencià als xiquets i xiquetes. Feu memòria dels contes que us contaven a vosaltres i transmeteu-los o llegiu-los literatura infantil en valencià. Podeu trobar una gran varietat de títols a la Biblioteca Municipal Manel Garcia Grau o a les llibreries del poble.

  • Demaneu als establiments del comerç local els jocs i joguets en valencià que us agradaria comprar. A més, teniu Internet per consultar la majoria de característiques i opinions sobre els productes.