Ajuntament de Benicarló mucbefoto del mucbefoto del mucbe
Ajuntament de Benicarló Centre Cultural Convent de Sant Francesc     e-mail: correu.mucbe@ajuntamentdebenicarlo.org Valencià | Castellano
EXPOSICIÓ VIRTUAL MIGUEL GARCÍA LISÓN

3. Pintant, dibuixant

Dibuixant la cultura, dibuixant Benicarló

Miguel García Lisón participa des de jove en la vida cultural de Benicarló; és un dels fundadors del CB Wambol i participa amb els seus amics com a extra en la pel·lícula El Cid, rodada parcialment a Peníscola.

És, també, cofundador del Centre d’Estudis del Maestrat (1982): forma part de la junta directiva des del començament i en dissenya el logotip. L’any 1988 n’és elegit president i durant 14 anys dirigeix les activitats del centre, entre les quals destaquen la publicació dels butlletins i l’organització de conferències i jornades sobre història, art i tradicions populars.

El 1986 rep el Premi d’Investigació Ciutat de Benicarló pel seu treball «Les muralles de Benicarló», dut a terme conjuntament amb A. Zaragozá, amb qui redacta també l’estudi historicoarquitectònic del Convent de Sant Francesc que dóna lloc a la catalogació de l’edifici.

Són molts els actes i presentacions en què es compta amb la seva presència: és mantenidor de les Festes Patronals (1987), de les falles La Carrasca (1984) i El Caduf (1994), i membre de la penya taurina Hermanos Soro. També participa en la recuperació del vi Carlón com a membre de la penya Setrill.

Reprèn la seva activitat teatral participant en la representació de L’Estel del Collet, col·labora a de la revista El Dissabte, amb els seus escrits a «La columnata» i els seus dibuixos sobre l’actualitat a la secció «A simple vista», i dissenya el logotip de la Coral Polifònica Benicarlanda, de la qual és gran seguidor, amb motiu del 50è aniversari de la seva fundació.

Creat per rmarti el 14/10/2011
© 2000-2020 Equip Desenvolupament Web Imprimir