Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
FESTES PATRONALS 2018

Mantenidor

Jorge Borrás

Jorge Borrás va néixer el 1952 a Benicarló. Llicenciat per l'Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, a Barcelona, l'artista ha desenvolupat la seua trajectòria professional a França, on ha acumulat multitud de distintius. Allà ha rebut la Medalla Arts-Ciències-Lletres (condecoració francesa) i és membre honorari de l'Acadèmia Europea de Belles Arts de Brussel·les.

Borràs ha sigut membre de l'Associació Internacional d'Arts Plàstiques de la UNESCO i secretari general de l'Associació d'Artistes i Intel·lectuals Espanyols a França. També és acadèmic de l'Acadèmia Internacional de Belles Arts de Quebec i guanyador del Premi Ciutat de la Celle St Cloud 2014, a més de ser president de la Societat d'Artistes de Vaucresson (França).

Pel que fa a les seues exposicions, Jorge Borrás ha mostrat la seua obra a l'Ambaixada d'Espanya a París i a la Galeria Notre Dame, també a París. El Museu de Rioja (Logroño) i la Galeria Bortier de Brussel·les són altres dels llocs on s'ha pogut admirar la seua obra. Salons de Tardor, Artistes Francesos, Salon de Març, la Nacional de Belles Arts, el Saló de l'Escola Francesa, el Saló d'Hivern, Els Independents, formen part també del seu currículum d'exposicions.

Entre les seues obres, destaquen la creació de medalles i escultures per a la Casa de la Moneda de París, el Monument al Dr. Coll Colomé erigit a Benicarló, la portada de la novel·la de J. M. Robert Los amigos de Vicente o el trofeu per a l'Associació Los Niños de la Tierra de Yannick Noah. També són obra seua el bust del Sr. Jacques Chirac, president de la República Francesa, com el Crist Ressuscitat que es venera a l'Església Parroquial de Sant Bartomeu de Benicarló.

Respecte a les referències bibliogràfiques on apareix citat, trobem el diccionari mundial Benezit de pintors, escultors i gravadors (edició de 1999), el diccionari il·lustrat Animal sculptors and anthony dwellers (publicat el 2005), a Signatures i monogrames de les edicions de Van Wilder, Muntanya Carlo (1999) o a L'officiel des Arts, volum 1.1978, publicat per la UNESCO.

El seu nom apareix a directoris de subhastes i cotitzacions en pintura i escultura, articles en premsa nacional i internacional (Le Figaro, Express, Herald Tribune, Drouot Gazette, Spanish Press, etc.), així com a publicacions com ara Les arts a Europa (1985), les subhastes Argus Valentine o L'escultura del segle XX. Jorge Borrás també és mencionat a Akoun (cotització de pintors i escultors), Artprice cotització del mercat d'art i Wikipedia (escultors del segle XX).

Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 17/05/2019 12:22 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló