Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
FESTES PATRONALS 2017

Mantenidor

Ximo Solano

Desenvolupa la seua tasca com a actor, director, productor i compositor per a teatre des del 1990. Fundador de la Companyia Teatre Micalet, 'on va obtindre especial ressò amb els espectacles Ballant ballant, L'hostalera, La ruleta russa, La bona persona de Sezuan, etc.', ha treballat en escenaris de tot l'Estat Espanyol, com ara el Centro Dramático Nacional.

També ha fet de director en les obres La ronda i Un jardí francès, així com col·laboracions artístiques arreu del món. Des de fa ja quasi deu anys treballa principalment a París, Suïssa, Bèlgica i Itàlia, des d'on ha fet les seues darreres produccions per a teatre com a director i actor, en obres com Le conte d'hivern, Le sixième continent, L'oeil du loup o Maneges. Així mateix, ha treballat a Argentina, Veneçuela i els EUA, sempre alternant l'ofici d'actor al teatre i el cinema, tot i que ha fet també incursions en el camp de l'òpera.

D'altra banda, ha fet de realitzador de documentals i presentador de televisió en el programa de cine Sense Filtre o en altres programes de ficció d'èxit de l'extinta Canal9 com Autoindefinits, Socarrats, Per Nadal torrons, Evolució i Bon dia bonica o la sèrie Cuéntame de TVE.

Ara mateix torna als escenaris valencians amb el darrer èxit de la Companyia Teatre Micalet, Hamlet canalla. I, en el decurs de l'any 2017, espera estrenar el darrer llargmetratge com a actor, Lagartijas, així com el documental que ha dirigit sobre la formació de música antiga Capella de Ministrers.

Actualment és president de l'Associació d'Actors i Actrius Professionals Valencians.

Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 16/11/2018 12:16 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló