Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
FESTES PATRONALS 2016

Mantenidor

Fèlix Tena Cornelles

Nascut a Benicarló el 1968. Periodista, guionista i sobretot narrador d'històries que prefereix viure en primera persona. Llicenciat en Ciències de la Informació, forma part de la primera promoció de periodistes del CEU S. Pablo-Universitat Politècnica de València. En l'actualitat, és director de continguts del portal transmèdia SamarucDigital, premi a la millor producció audiovisual de la Fundació Gaetà Huguet 2015, col·laborador de la revista Plaza i del diari Valencia Plaza.

Director del programa Medi Ambient de RTVV entre 1998 i 2012, que va obtindre 17 premis. Periodista-redactor dels informatius de Televisió Valenciana des de 1992 fins 2014, va ser guionista dels documentals Els Camins de Cavanilles i Sorolla, el pintor de la llum. Anteriorment, va ser redactor de Hoja de València i Hoja del Lunes. Ha col·laborat en publicacions com El Temps, NAT, Mètode, Mediterráneo, Radio Valencia-CADENA SER i Ràdio Nou. Els seus inicis periodístics arrancaren a Radio Nueva i El Ventilador de Papel. En el camp de la ficció, ha elaborat com a guionista i director els curtmetratges PECES (2005), amb un guió seleccionat per Michel Gaztambide, Planeta Xufa (2011), estrenat a la XXXII Mostra de València, i El Colp (2014). Com ajudant de direcció, ha participat en el llargmetratge Zhao, premiat al XI Festival de Cine de Málaga.

Entre els premis obtinguts destaquen el I Premi Internacional Periodisme Ambiental Casa Mediterrània-Ministeri d'Afers Estrangers, pel documental El País de les Palmeres, Premi Jaume I de periodisme, premi al Millor reportatge del Festival Internacional Telenatura per La sabana d'Europa, Premi Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, premi de la Unió de Periodistes Valencians o la Distinció Científica de l'Associació Cultural Alambor.

Ha estat professor convidat per a impartir classes sobre periodisme ambiental a la Facultat de Comunicació de Universitat Cardenal Herrera-CEU en 2016 i 2005. També ha estat ponent nombroses taules i debats, com la taula rodona sobre la Lluita Contra el Canvi Climàtic, organitzada per la Generalitat a València, els tallers sobre Informació Ambiental organitzats per APIA a València, Saragossa i Barcelona (2015), així com en les II Jornades de Mitjans de Comunicació Digitals (2012), Comunicació i Medi Ambient de la Junta de Castella Lleó a Valladolid (2011), el VI Simposi Internacional de Naturalesa i Fotografia de Vila-real (2009) o Audiovisuals de Natura al Jardí Botànic de la Universitat de València (2007).

Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 23/01/2019 15:21 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló