Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
FESTES PATRONALS 2011

Monogràfic: Tradicions

Dissabte, 20 d'agost de 2011

12.00 h Volteig de campanes, a la pl. de Sant Bartomeu.

13.15 h Traca que recorrerà els carrers de la volta a càrrec de la Pirotècnia Tomàs de Benicarló. Organitza la Comissió de Festes.

13.30 h Crida i llançament del coet anunciador de les festes, des del balcó de l'Ajuntament de Benicarló. Remat de coets i volteig de campanes. Organitza la Comissió de Festes.

19.00 h Arribada a l'Ajuntament de les dames de la Cort d'Honor 2011 amb cotxes antics, acompanyades per components de la Comissió de Festes.

19.20 h Arribada a l'Ajuntament de la Reina de Festes 2010 amb cotxe antic, acompanyada per l'alcalde de la ciutat.

19.30 h Arribada a l'Ajuntament de la Dulcinea de Festes 2011 amb cotxe antic, acompanyada pel president de la Comissió de Festes.

20.00 h Arribada a l'Ajuntament de les dames infantils de la Cort d'Honor i de la Reina de Festes Patronals 2011 amb cotxe antic, acompanyades per l'alcalde de la ciutat, pel president i vicepresident de la Comissió de Festes.

21.00 h Cercavila amb la Reina de Festes, Dulcinea i Cort d'Honor. Els acompanyaran la Colla de Dolçainers de Benicarló i la Banda de Música Ciutat de Benicarló, des de l'Ajuntament, pel c. de Ferreres Bretó, pl. de la Constitució, c. de César Cataldo, c. de València fins a l'Auditori Municipal. Organitza la Comissió de Festes.

22.00 h Exaltació de la Reina de Festes, Dulcinea i Cort d'Honor 2011, a l'Auditori Municipal. Entrega del Premi de Poesia Flor Natural al Sr. Javier Llorach i Cornelles, per l'obra Ilercabon. Pregó de les Festes Patronals a càrrec del Sr. Emilio Cerdá Tena, catedràtic de Fonaments de Anàlisi Econòmica de la Universitat Complutense de Madrid. Assistència d'etiqueta. Arranjaments florals a càrrec de Floristeria Florit. Organitza la Comissió de Festes.

23.30 h Cercavila amb la Reina de Festes, Dulcinea i Cort d'Honor 2011, acompanyades per la Colla de Dolçainers de Benicarló i la Banda de Música Ciutat de Benicarló, des de l'Auditori Municipal, pel c. de València, c. del Crist de la Mar, c. del Dr Ferran, pl. de la Mare Molas, av. de Catalunya, c. de Manuel Alvar fins a la pista annexa del Pavelló Poliesportiu Municipal. Organitza la Comissió de Festes.

00.30 h Nit del Certamen. Ball de gala amb l'actuació de l'orquestra Nueva Alaska, a la pista annexa del Pavelló Poliesportiu Municipal. Assistència d'etiqueta. La taquilla romandrà oberta des de les 23.00 h fins a l'1.00 h. Organitza la Comissió de Festes. Preu entrada: 10 euros cadira i 60 euros taula.

Diumenge, 21 d'agost de 2011

18.00 h VI Jocs Tradicionals Infantils, a la pl. de l'Ajuntament. Organitza la Penya Tararots.

19.00 h Festival de música tradicional a càrrec del grup Som Sonats, amb cançons i balls típics de la nostra terra (cançons de batre, romanços, jota improvisada, fandangos, etc.), a la pl. de Sant Bartomeu. Organitza l'Associació Cultural Pere de Thous.

20.00 h Cercavila de la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló des de l'Ajuntament, pel c. d'Alcala de Xivert, c. de Sant Benet, c. de la Clapissa, c. de Sant Martí, c. de Sant Gener, c. de Sant Isidre, c. de la Victòria, c. d'Alcalà de Xivert, c. del Dr. Ferrer, c. dels Germans de les Escoles Cristianes fins al c. de Ferreres Bretó.

21.00 h Sopar de germanor de pa i porta, amenitzada per l'orquesta Mundo (actuació a partir de les 22.30 h), a la pl. de la Constitució. La Comissió de Festes s'encarrega de posar a disposició del públic assistent taules i cadires. No es farà reserva de cadires, ni s'hi servirà beguda. Organitza la Comissió de Festes. Col·labora IFF Benicarló, S.L. i Frutes Belgi.

Dilluns, 22 d'agost de 2011

18.00 h Homenatge a les persones majors de 90 anys del Club de la Tercera Edat, a la seua seu del c. del Dr Fléming.

18.30 h Concert de música de dolçaina a càrrec de l'Associació de Dolçainers i Tabaleters, per als residents del Centre Geriàtric.

Dimarts, 23 d'agost de 2011 (Santa María del Mar)

10.30 h Cercavila amb la Reina de Festes, Dulcinea i Cort d'Honor, dames de les entitats i autoritats, acompanyats per la Colla de Dolçainers de Benicarló i la Banda de Música Ciutat de Benicarló, des de l'Ajuntament, c. Major, c. d'Olivella, c. de Cabanes, fins a la parròquia de Santa Maria del Mar. Rams a càrrec de la Floristeria Peraire. Organitza la Comissió de Festes.

11.00 h Ofrena de flors a la patrona Santa Maria del Mar, a la seua parròquia.

19.30 h Cercavila de l'Associació Musical Ciutat de Benicarló, des del c. de Cabanes, pel c. de la Mare de Déu del Carme, c. de Sant Joan, av. de Joan Carles I, c. del Crist de la Mar, c. de Pius XII, pl. de la Constitució, c. de Ferreres Bretó, fins a la pl. de Sant Bartomeu.

20.30 h Tradicional serenata a Sant Bartomeu, a la pl. de Sant Bartomeu. Organitza l'Associació Musical Ciutat de Benicarló.

Dimecres, 24 d'agost de 2011 (Sant Bartomeu)

11.00 h Missa concelebrada al temple parroquial de Sant Bartomeu. Presidida pel Sr. Romà Casanova i Casanova, bisbe de Vic. Càntics de la Coral Polifònica Benicarlanda, la Coral Gent Gran, la Cor da Capo i el Cor Gregorià de la Salle. Arranjaments florals a càrrec de la Floristeria Peraire.

13.00 h Visita al Centre Geriàtric Municipal de la Reina, Dulcinea, Cort d'Honor i autoritats, acompanyats per la Colla de Dolçainers de Benicarló des de l'Ajuntament, pel c. de Ferreres Bretó, c. del Pintor Sorolla, av. de Jacinto Benavente i el c. de Peníscola. Organitza la Comissió de Festes.

14.00 h Gran mascletà a càrrec de la Pirotècnia Tomàs de Benicarló, a la pl. de la Constitució. Organitza la Comissió de Festes.

19.00 h Processó dels patrons Sant Bartomeu i Sants Màrtirs Abdó i Senén, amb el clergat de la ciutat, Reina de Festes, Dulcinea, Cort d'Honor i les autoritats. Acompanyats per la Colla de Gegants i Cabuts, la Colla de Dolçainers, la Banda de Música Ciutat de Benicarló i l'Escola de Danses Renaixença, des de la pl. de Sant Bartomeu, c. de Ferreres Bretó, av. de Joan Carles I, c. de Sant Joan, c. Major, fins a la pl. de Sant Bartomeu. El Club Colombòfil Missatger realitzarà una solta de coloms. Organitza la Comissió de Festes.

21.30 h Cercavila de l'Escola i Grup Danses Renaixença des de la pl. de Sant Bartomeu, c. Major, c. de Sant Joan, c. de Sant Jaume, c. Pubill fins a la pl. de Sant Bartomeu, on tindrà lloc un demostració de balls tradicionals benicarlandos. Acompanyats per la Colla de Dolçainers.

Dijous, 25 d'agost deL 2011

13.30 h Degustació de menjar típic senegalès preparat per l'Associació Senegalesa del Maestrat, a la pl. de Sant Bartomeu. Organitza l'Associació Senegalesa del Maestrat.

18.00 h Exhibició de lluita i balls tradicionals senegalesos, a la platja del Morrongo. Organitza l'Associació Senegalesa del Maestrat.

22.00 h Cercavila amb la Reina de Festes, Dulcinea, Cort d'Honor i les dames de les entitats, acompanyades per la Banda de Música Ciutat de Benicarló i la Colla de Dolçainers de Benicarló des de l'Ajuntament, pel c. de Ferreres Bretó, pl. de la Constitució, av. de Joan Carles I, c. del Crist de la Mar, c. del Dr. Ferrán, pl. de la Mare Molas, av. de Catalunya, c. de Manuel Alvar fins a la pista annexa del Pavelló Poliesportiu Municipal. Rams a càrrec de Floristeria Feliu. Organitza la Comissió de Festes.

23.30 h Ball de gala en homenatge a les dames de les entitats locals, a la pista annexa del Pavelló Poliesportiu Municipal. Durant l'acte es retrà homenatge a la Persona Destacada en l'Àmbit Cultural 2011, Lupe Castelló Bertomeu, a la Millor Esportista 2010, Jessica Lores Soto, a la Millor Trajectòria Esportiva, Julio Sánchez Sendill, a la Millor Entitat Esportiva, al Club de Bàsquet Benicarló, i a la Persona Destacada en l'Àmbit de l'Acció Social 2011, Agustín Cerdá Ferrer, director de Caixa Rural Benicarló. Actuació de l'orquestra Bellíssima. Organitza la Comissió de Festes. Entrada: 15 euros cadira i 90 euros taula.

Divendres, 26 d'agost de 2011

18.30 h Pregó d'obertura del Mercat medieval, amb la visita de la Reina i la seua Cort d'Honor, a la pl. de Sant Bartomeu i carrers de vianants del centre històric. Obert fins a les 00.00 h. Organitza la Comissió de Festes.

19.00 h I Concurs de Xarangues, a la pl. dels Mestres del Temple. Organitza la Penya Tararots.

19.30 h Cercavila de les feres de l'Estel del Collet des de l'Ajuntament, pel c. de Ferreres Bretó, av. de Joan Carles I, pg. de Sant Agustí, c. d'Hernan Cortés, c. de Joan XXIII, c. del Crist de la Mar, c. del Rei En Jaume, c. de la Mare de Déu del Pilar, c. Major, c. de Sant Joan, c. de la Mare de Déu del Carme, c. de Sant Francesc, fins a l'Ajuntament. Organitza l'Associació Cultural l'Estel del Collet, acompanyats de la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló i la Colla de Dolçainers de Benicarló.

22.00 h Correfocs a càrrec del grup de la Falla Els Cremats, des de l'encreuament de l'av. de Catalunya amb el c. de Manuel Alvar, av. de Catalunya, c. de Lluís Vives, c. de la Mare de Déu de Montserrat, c. de Pere de Thous, c. del Riu, c. del Maestre Serrano, pl. del Dr Pera, c. d'Olivella, c. de la Mare de Déu del Carme, c. de Cabanes, fins a la pl. del Mestre José Antonio Valls Subirats (davant de la parròquia de Santa Maria del Mar). Organitza la Comissió de Festes.

23.30 h Cercavila amb els participants en el I Concurs de Xarangues, des del recinte de les penyes, per l'av. de Iecla, av. de Méndez Núñez, pl. de la Mare Molas, c. de les Moreres, pl. del Mercat Vell, c. de Joan Carles I, c. de Ferreres Bretó, Ajuntament, c. de Ferreres Bretó, pl. de la Constitució, c. de Pius XII, pg. Marítim, av. de Iecla, c. d'Hernán Cortés, c. de València, c. del Comerç i av. de Iecla fins al recinte de les penyes. Organitza la Penya Tararots.

Dissabte, 27 d'agost de 2011

10.30 h Mercat medieval, als carrers de vianants del centre històric. Obert fins a les 14.30 h.

17.00 h III Trofeu Ciutat de Benicarló de Pilota Valenciana, modalitat frontó per parelles, finals, a la pista de l'IES Joan Coromines del pg. Marítim. Organitzat pel Club de Pilota Valenciana Arrea-li Bona.

17.30 h Mercat medieval, als carrers de vianants del centre històric. Obert fins a les 00.00 h.

18.00 h Torneig de cintes, cursa de sacs, concurs de ball del pal, concurs d'ous en cullera, degustació de muchines de iuca, chifles de plàtan mascle, sandvitx de porc i refrescs equatorians, al c. d'Hernán Cortés. Organitza la Penya Ecuatoriana del País Amazónico.

21.00 h Actuació folklòrica de la Rondalla del Centro Aragonés, a la pl. de Sant Bartomeu.

21.30 h Cercavila i exhibició de "farolets de meló de moro". Acompanyen la Colla de Dolçainers de Benicarló i la Colla de Gegants i Cabuts de Benicarló, des de l'Ajuntament, pel c. de Ferreres Bretó, av. de Joan Carles I, c. del Rei En Jaume, c. d'Olivella, c. de la Mare de Déu del Carme, c. de Sant Francesc, fins a l'Ajuntament. Organitza la Comissió de Festes.

Diumenge, 28 d'agost de 2011

10.30 h Mercat medieval, als carrers de vianants del centre històric. Obert fins a les 14.30 h.

17.30 h Mercat medieval, als carrers de vianants del centre històric. Obert fins a les 22.30 h.

19.00 h Desfilada de carrosses i batalla de confeti, amb l'acompanyament de la Colla de Dolçainers de Benicarló, des de la c. del Pintor Sorolla, per la pl. de la Constitució, c. de Pius XII, c. del Crist de la Mar, pl. del Mercat Vell, av. de Joan Carles I i c. de Ferreres Bretó, fins al c. del Pintor Sorolla. Organitza la Comissió de Festes.

Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 18/02/2019 15:39 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló