Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
FALLES

Falles 2016

Benicarló està d'enhorabona. Les Falles, les nostres Falles, arriben de nou per omplir un any més la ciutat d'il·lusió, alegria i emoció. Com a persona vinculada des de sempre al món de les Falles, donar la benvinguda a aquestes festes com a alcaldessa suposa per a mi un orgull molt especial. Perquè les he viscut des de dins, perquè les estimo i perquè crec en el seu potencial, conscient que, cada any, les Falles tenen (i han de tindre) una major repercussió econòmica, social i turística que hem de poder aprofitar.

Efectivament, la declaració com a Festa d'Interés Turístic Autonòmic, fa quasi dos anys, ha suposat un impuls definitiu a les Falles de Benicarló, un reconeixement que no ens ha fet oblidar ni reivindicar allò que fa de les nostres unes festes molt especials: el seu caràcter participatiu. Perquè si alguna cosa tenen de particular les Falles de Benicarló és precisament la participació i la implicació d'una ciutat sencera que any rere any es bolca en la festa, una festa que sentim molt nostra.

Les Falles s'han convertit en un punt de referència en el nostre calendari festiu. L'olor de pólvora, el foc, els monuments, la gent... Un altre any tornarem a sortir al carrer per celebrar una gran setmana fallera, amb el convenciment que hem sabut consolidar les Falles com un element fonamental de la nostra identitat com a ciutat.

No voldria oblidar que bona part de la responsabilitat d'aquest intens arrelament social de les Falles la tenen les comissions i tots els fallers i falleres que en formen part. La prova és que avui són ja 13 les comissions que treballen per fer gran la festa, participant-hi activament i fent-la extensiva a tots els veïns i visitants.

Tampoc voldria oblidar-me de felicitar les falleres majors, Noâ i Rosa, i les seues respectives corts d'honor, a qui els desitjo el millor de part de tota la Corporació Municipal.

Per últim, només vull agrair públicament l'esforç, la dedicació i la constància de totes aquelles persones que durant l'any treballen intensament per fer de les Falles de Benicarló un exemple de respecte i estima als nostres valors i a les nostres tradicions.

Xaro Miralles Ferrando

Alcaldessa de BenicarlóDocument Idioma Format Longitud Actualitzat Autor

Horari de la Cremà de les falles

odt 49,23 KB 16/03/2016

sofia

Llibre oficial de les Falles 2016

v pdf 22,8 MB 04/03/2016

Plànol de situació de les falles

pdf 1,41 MB 16/03/2016

sofia

Programa d'actes

v pdf 216,11 KB 04/03/2016

Resum programa oficial

pdf 1,74 MB 16/03/2016

sofia

Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 21/02/2019 15:57 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló