FALLES D'ALTRES ANYS

Falles 2013

Benicarló està d'enhorabona. Les Falles, les nostres Falles, compleixen 40 anys i la ciutat es prepara per a celebrar-ho de la millor manera possible, amb il·lusió, alegria i emoció i, sobretot, amb moltes ganes de reivindicar allò que fa de les nostres unes festes molt especials: el caràcter participatiu. Perquè si alguna cosa tenen de particular les Falles de Benicarló és precisament la participació i la implicació d'una ciutat sencera que any rere any es bolca en la festa, en una festa que sentim molt nostra.

Efectivament, després de 40 anys, les Falles s'han convertit en un punt de referència en el nostre calendari festiu. L'olor de pólvora, el foc, els monuments, la gent... Un altre any tornarem a sortir al carrer per celebrar una gran setmana fallera, amb el convenciment que després de 40 anys hem sabut consolidar les Falles com un element fonamental de la nostra identitat com a ciutat.

No voldria oblidar que bona part de la responsabilitat d'aquest intens arrelament social de les Falles la tenen les comissions i tots els fallers i falleres que en formen part. La prova és que avui són ja 13 les comissions que any rere any treballen per fer gran la festa, participant-hi activament i fent-la extensiva a tots els veïns i visitants.

Tampoc voldria oblidar que, coincidint amb el 40 aniversari de les Falles, enguany també es compleixen 25 anys del nomenament de les primeres falleres majors de Benicarló. A totes les que han sigut falleres majors i falleres majors infantils voldria felicitar-les per haver format part de la nostra història. I, com no, a les falleres d'enguany, Jessica i Sheila, les autèntiques protagonistes de les Falles 2013, juntament amb les seues corts d'honor, els desitjo el millor de part de tota la corporació.

Per últim, només vull agrair públicament l'esforç, la dedicació i la constància de totes aquelles persones que durant aquests 40 anys han treballat intensament per fer de les Falles de Benicarló un exemple de respecte i estima als nostres valors i a les nostres tradicions.

Marcelino Domingo Pruñonosa

Alcalde de Benicarló

Document Idioma Format Longitud Actualitzat Autor

Actes Falles 2013

v pdf 764,76 KB 27/02/2013

Programa Falles 2013

v pdf 40,97 MB 27/02/2013
Creat per el 27/02/2013

© 2000-2019 Ajuntament de Benicarló