Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
FALLES

Falles 2002

Com cada any, arriba el mes de març i amb ell, les tradicionals Falles, culminació de tot un any de treball i preparatius per a tots aquells que participen de la festa: Junta Local Fallera, Ajuntament, comissions de cada falla, artistes fallers, falleres i corts d'honor...

En els mesos anteriors, les diverses falles van presentant les seues falleres, i el públic comença a conèixer detalls com el cartell anunciador, o els premis als ninots indultats, que s'exposen en els locals de la Cambra Agrària.

L'arribada del mes de març marca un notable increment de l'activitat fallera, amb celebracions multitudinàries com la Cavalcada del Ninot, preàmbul a la setmana gran de les Falles de Benicarló, que comença amb la plantà de les falles entre el 13 i el 15 de març.

Entrem en temps de despertaes, mascletaes, sopars en els casals, o actes com el concurs d'aparadors fallers, la cridà, o les ofrenes, que mobilitzen a gran part dels benicarlandos, abillats amb les tradicionals bruses negres.

Les falles de Benicarló, úniques en la comarca, atrauen a gran quantitat de visitants que admiren els 11 monuments i les seues àcides crítiques als temes d'actualitat, sense oblidar les simpàtiques falles infantils, al mateix temps que viuen el festiu ambient que inunda els carrers de la ciutat.

El punt i final a la celebració el marca la cremà, festa del foc en la nit de Sant Josep, que acomiadarà les falles... fins l'any que ve.


  Actes     Ubicació     Monuments     Consells  
  Fallera Major     Fallera Major Infantil     Corts d'honor     Organització  
  Crida   > Falles 2002              
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 20/05/2019 15:24 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló