Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
AFIC

Definició i funcions

L'oficina AFIC informa puntualment els comerços de la ciutat de la publicació d'ajudes i subvencions a les inversions que puguen dur a terme, atenent les seues consultes de forma personalitzada i facilitant la documentació necessària en els tràmits administratius per a sol·licitar i justificar ajudes a la modernització comercial, ús del valencià en comerços i empreses, i altres subvencions públiques, en coordinació amb l'oficina local de la Cambra de Comerç de Castelló a Benicarló.

L'Agència per al Foment d'Iniciatives Comercials (AFIC) de l'Ajuntament de Benicarló s'integra a la xarxa AFIC coordinada per la Direcció General d'Indústria i Comerç de la Conselleria d'Empresa, Universitat i Ciència, i actua com a interlocutor entre l'administració local, l'autonòmica i el sector comercial local.

Des de desembre del 2004, l'oficina AFIC de Benicarló compta amb la certificació de qualitat UNE-EN-ISO 9001:2000 atorgada a la xarxa AFIC, com a reconeixement al treball d'estandardització de procediments dut a terme amb la coordinació de la Direcció General d'Indústria i Comerç.

Per a dur a terme les seues funcions, l'oficina AFIC realitza un ús intensiu de les noves tecnologies, comptant amb modernes ferramentes de gestió posades al servici del comerç local de Benicarló entre les que destaca un Sistema d'Informació Geogràfica (GIS) aplicat a la distribució comercial: l'aplicació AFICOM permet la gestió del Registre d'Activitats Comercials (RAC) i l'obtenció d'informació de manera gràfica, sobre la base de la cartografia digitalitzada del municipi. Aquesta informació pot consultar-se a través de la web municipal o, junt amb altres municipis de la Comunitat Valenciana, en el projecte Mapes Comercials auspiciat per l'administració autonòmica.

Les principals funcions de l'oficina AFIC són:

-Acostar l'actuació administrativa comercial als seus usuaris, coordinant les relacions entre els comerciants i les Administracions Autonòmiques i Local.

-Aconseguir una ordenació comercial eficient i competitiva dins del territori municipal.

-Potenciar els centres comercials tradicionals en els que es basa l'articulació del territori de la localitat, afavorint la seua consolidació com a funció de centralidad urbana.

-Facilitar l'accés a la informació especialitzada als operadors del sector de la distribució comercial, per mitjà de la utilització de ferramentes telemàtiques especifiques a este efecte.

-Participar en els estudis sobre la situació del comerç local, que han d'identificar els factors socials, econòmics i urbanístics que condicionen la seua dinàmica.

-Realitzar propostes d'actuació sobre les estratègies i inversions a desenvolupar, tant en les actuacions territorials d'inspiració comercial, així com en les que afecten els equipaments col·lectius.

-Executar actuacions de caràcter promocional que dinamitzen el comerç de la ciutat.

-Altres actuacions i/o projectes que coadjuven a l'efectiva racionalització i modernització de l'estructura comercial, així com la creació o captació d'oportunitats de negoci dins del municipi, que redunden en la millora de la qualitat de vida i en el foment de l'atractiu de la ciutat

Junt amb estes funcions genèriques, l'oficina AFIC s'encarrega d'altres projectes relacionats amb el comerç i la promoció econòmica entre els que destaquen:

-Coordinació de la web municipal www.ajuntamentdebenicarlo.org:

L'oficina AFIC, junt amb l'Àrea d'Informàtica i l'Oficina Municipal de Normalització Lingüística forma part de l'Equip de Desenvolupament de la web municipal.

La busca i procés de documentació, la gestió diària de la web respecte a l'atenció a l'usuari, contacte amb les fonts d'informació, manteniment de la guia comercial, promoció i desenvolupament de nous servicis, aspectes legals i treballs administratius compten amb la participació de l'Agència per al Foment d'Iniciatives Comercials (AFIC) de l'Ajuntament de Benicarló a través del tècnic de promoció econòmica municipal.

-Manteniment i gestió de la secció dedicada al Comerç en la web municipal, incloent la gestió de la Guia Comercial, en la que s'oferix gratuïtament als comerciants la possibilitat de confeccionar el seu pròpia web ("aparador virtual") amb imatge i text.

-Gestió i promoció del Polígon Industrial “El Collet”

L'oficina AFIC atén les sol·licituds i consultes de les empreses interessades en el polígon industrial El Collet, iniciativa de l'Ajuntament de Benicarló i la Generalitat Valenciana a través de l'empresa pública SEPIVA que es va inaugurar, en la seua primera fase, a l'octubre del 1998, ampliant-se l'any 2000 amb una segona fase, fins a totalitzar una superfície industrial d'uns 300.000 m2.

-Gestió administrativa del Mercat Central i els mercats no sedentaris dels dimecres (fruita i verdura en la Plaça del Mercat i productes no alimentaris en els carrers Doctor Fleming i València.

Creat per fidel el 25/02/2005
Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 16/11/2018 12:16 © 2000-2018 Ajuntament de Benicarló