Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
ÀREA D'INFORMÀTICA

L'Ajuntament apropa el Software Lliure a les escoles

6 d'abril de 2004

Nota de premsa

Recentment la Conselleria de Cultura, Educació i Esports de la Generalitat Valenciana ha anunciat el desenvolupament de LliureX, un compendi d'aplicacions lliures basat en el projecte GNU/Linux, amb l'objectiu d'introduir les noves tecnologies de la informació en el sistema educatiu de la Comunitat Valenciana.

Per tal que els centres escolars de Benicarló es familiaritzen amb aquesta nova tecnologia, la regidoria de Serveis Informàtics de l'Ajuntament de Benicarló posarà a disposició de les escoles la distribució Biadix que inclou centenars d'aplicacions similars a les que inclourà LliureX. De la distribució que facilitarà l'Ajuntament, cal destacar que inclou les versions en català dels programes, i que no cal instal·lar res al disc dur de l'ordinador per utilitzar-los. El sistema operatiu i les aplicacions s'arranquen directament des de la unitat de CDROM o DVD de l'ordinador i reconeix automàticament el maquinari i els perifèrics. Açò permet el seu ús en pràcticament en qualsevol ordinador personal amb 128 Mb de RAM, targeta gràfica compatible SVGA i ratolí. Així, els centres podran experimetar amb l'entorn d'escriptori KDE, el paquet ofimàtic OpenOffice.org, la ferramenta de tractament d'imatges GIMP, el sistema multimèdia XMMS, entorns de desenvolupament, llenguatges de programació, utilitats web, etc. fins un total de 900 aplicacions.

D'altra banda, l'Ajuntament de Benicarló ha estat convidat a exposar la seua experiència amb el software lliure dins les "III Jornades d'Informàtica i Administració" en qualitat d'ajuntament espanyol pioner en l'utilització del sistema GNU/Linux en la infraestructura informàtica municipal. Les jornades tindran lloc el proper 7 de maig a Teulada i en la mesa sobre Administració Pública i Software Lliure hi participaran, a més de l'Ajuntament, el Director General de la Secretaria per a la Societat de la Informació de la Junta d'Extremadura, Carlos Castro Castro, i el catedràtic de dret Miguel Ángel Davara.

Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 22/05/2019 07:57 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló