Benicarló
Foto Foto Foto Foto
fletxaValencià fletxaCastellano
retol
ÀREA D'INFORMÀTICA

Ponència en les jornades Pandora 2004 (Alboraia)

1 de desembre de 2004

Un cop més l'Ajuntament de Benicarló ha estat convidat a exposar la seua experiència amb l'aprofitament del software lliure en els sistemes informàtics. Aquest cop ha estat en el marc de les jornades Pandora sobre ''Proyectos alternativos y nuevos desarrollos en la organización de ayuntamientos'' celebrades a Alboraia la setmana passada.

En les jornades, adreçades a professionals de l'administració i responsables polítics de tot l'Estat, Josep V Taus, l'analista de sistemes informàtics de l'ajuntament, va presentar la ponència "Software lliure i administració local". A partir dels projectes executats per l'Àrea d'Informàtica des de 1998 amb aquesta tecnològia, convertint l'Ajuntament de Benicarló en una de les administracions públiques pioneres en aquest camp, es va relatar els beneficis tècnics, econòmics i socials que s'han aconseguit amb l'ús del programari lliure i que podrien obtenir-se en altres administracions.

Els nombrosos assistents van tindre l'oportunitat de conèixer de primera mà com s'han emprat aplicacions lliures com el GNU/Linux en els servidors corporatius i departamentals per augmentar la seguretat i fiabilitat dels sistemes al temps que es reduïen els costs d'adquisició i manteniment. També com amb l'ús de ferramentes lliures es va construir la web http://www.ajuntamentdebenicarlo.org, considerada el 2002 per la Universitat d'Alacant la millor web institucional de la Comunitat Valenciana, o com s'utilitza per a la diagnosi fiable de maquinari i la reinstal·lació ràpida de sistemes operatius propietaris.

En la ponència es va explicar, també, l'últim i més ambiciós dels projectes de l'Ajuntament al voltant del programari lliure: la substitució progressiva en més de 80 equips d'escriptori de les aplicacions propietàries de Microsoft per GNU/Linux, KDE, OpenOffice.org i Mozilla. Amb aquest treball s'ha previst estalviar al voltant de 14.000 euros cada any en concepte de llicències d'ús i s'està aconseguit reduir el nombre d'hores treball que perd cada usuari per errades greus del sistema de 33'5 a menys de 3 hores a l'any.

La comunicació va concloure amb una valoració positiva de la utilització de programari lliure en l'administració local perquè permet generar importants estalvis econòmics al temps que millora la continuitat, la fiabilitat i la seguretat dels sistemes informàtics com ha estat en el cas del propi consistori benicarlando.

Suggeriments T'agrada? Imprimir Actualitzada 22/05/2019 07:57 © 2000-2019 Ajuntament de Benicarló